Menu

Brabant open komt er aan!

Category: Uncategorized

Brabant Open

Het is mede dankzij het project ZUIDLIJN dat de Brabantse skateboard-parken steeds meer zijn gaan samenwerken. Al ruim voor 2015 werd er in Brabant regelmatig een Inter-stedelijke skateboardwedstrijd georganiseerd. In 2016 werd deze Brabant Open Cup weer nieuw leven in geblazen. Het doel is meer samenwerken, een nieuwe wedstrijdformat neer zetten, jonge talent in de wedstrijd en in de organisatie ervan een kans te geven, meer leuke activiteit in de Brabantse spoorzones organiseren, saamhorigheid vergroten, meer urban cultuur en sport laten zien dan slechts skateboarden en als laatste voor de skateparken zelf een groter ondernemend vermogen scheppen.

 

WIE – WAT – WAAR

Brabant Open is bedoeld voor alle skaters van Nederland en daarbuiten. Het is een open inschrijving-wedstrijd en iedereen kan dus meedoen mits je ouder bent dan 12 jaar. Er bestaan 4 rondes die in elke van de Brabantse Parken wordt gereden en na de laatste dag is er een eindklassement. Voor dit klassement is er geen speciale finale – je moet gewoon minimaal 3 dagen hebben meegedaan. Meedoen kost 10 euro per dag.

Brabant Open is ook bedoeld voor iedereen die gewoon een keer wil kennis maken met skateboarden of op zoek is naar een leuk dagje uit. Komen kijken is gratis

ZONDAG 2 APRIL – TILBURG                – LADYBIRD SKATEPARK HALL OF FAME

ZONDAG 9 APRIL – EINDHOVEN          – AREA51 SKATEPARK

ZONDAG 16 APRIL – HELMOND           – INSTAGRAM COMPETITIE HELMOND

ZONDAG 23 APRIL – BREDA                  – PIER 15

ZONDAG 30 APRIL – DEN BOSCH        – WORLD SKATE CENTER

De wedstijden vinden plaats in alle 5 de Brabantse steden. Helmond is de grote uitzondering daar gaan we een aparte instagram-wedstrijd-dag rijden en degene die op die dag het beste Filmpje post is die dag de instagram-winnaar. Komende Brabant Open is in April 2017!

Meedoen aan een van de wedstrijden kost 10 euro per dag.

Brabant Open is voor bezoekers gratis toegankelijk.