Menu

World Skate Center is: Barry

Category: Vrijwilligers

World Skate Center is niet mogelijk zonder de inzet van ongeveer 80 vrijwilligers! Zij zijn onder andere actief in het bouwteam, draaien bardiensten, zorgen voor een gezonde maaltijd of werken tijdens de evenementen. Het is een mooie diverse club! In deze rubriek stellen we iedere twee weken een van deze fantastische mensen aan jullie voor. Deze week is onze Barry aan de beurt!

Stel jezelf even voor:
Ik ben Barry, 45 jaar inmiddels, Mijn hobby’s zijn darten, basketballen, fan van Ajax en FCDB. In het dagelijks leven ben ik grafisch afwerker bij stickers.nl. Mijn lievelingskleur is groen, mijn lievelingseten is alles dat pittig is. I like it HOT!

Hoe ben je bij World Skate Center terecht gekomen?
Ik kom sinds 2003 bij het skatepark. Via Joen Vos, een vriend van mij waarmee ik altijd skate-foto’s en video’s ging maken door heel Nederland. Van het een kwam het ander, en zodoende zijn we toen gaan strijden voor een skatehal in Den Bosch. Vooral om de kids wat te geven dat wij zelf niet hebben gehad.
Waarom nou juist hier? Omdat er in Den Bosch eigenlijk verder niks meer is om te rocken. Voor de alternatieve Bosschenaar is er eigenlijk niets meer. Met de sfeer hier, en diverse uitstapjes met bijv het skatecircus, zijn we een grote familie geworden. Het begon met een klein groepje toen we gingen kraken, meer een gezin, en inmiddels zijn we een hele familie geworden. Aan het begin was het skatecircus met 4 man op madnes, dit jaar gaan we met 45 personen!

Wat is je functie bij WSC?
Mijn werk bij WSC is begonnen in de bouwploeg, met de miniramp in de oude hal, daar werkten we iedere woensdag aan. Dat is gegroeid naar iedere woensdag bardienst. We hebben toen ook de ouwelullenavond geïntroduceerd samen met Michel, Vos, Joen & Dion. Vanwege een blessure zijn mijn bardiensten op een laag pitje beland, in plaats daarvan is de organisatie van diverse toernooien gekomen. Zo organiseer ik een tafeltennistoernooi, darttoernooi, tafelvoetbaltoernooi en Niels Race Challenge, daarbij racen we op groot scherm. Daarnaast ben ik nu nog steeds actief in het bouwteam. Vooral door het familiegevoel blijf ik vrijwilliger.

Hoevaak sta je zelf nog op het skateboard?
Ik skate zelf niet, ook nooit gedaan, op een enkele keer op de basisschool na. Toen ik 17 was kwam ik in aanraking met Joen en kwam ik erachter wat er ook mogelijk was met zo’n deck. Toen ben ik in de skatewereld betrokken geraakt en ging ik altijd mee om te filmen. Met het meeste materiaal van toen is nog weinig gedaan, wellicht volgt dat nog, het is altijd leuk om die oude beelden terug te zien! Zeker omdat je tegenwoordig, zoveel jaren later, dezelfde mensen nog steeds tegenkomt in de skatewereld!

Waarom is het belangrijk dat Den Bosch een skatepark heeft?
Dat is omdat er niets te rocken valt anders. Je kunt je eigen muziek draaien, iedereen is er welkom. In de gemiddelde kroeg lachen ze je uit als je AC/DC aanvraagt. Hier is dat heel gewoon.