Category: Interview, Vrijwilligers

World Skate Center is niet mogelijk zonder de inzet van ongeveer 80 vrijwilligers! Zij zijn onder andere actief in het bouwteam, draaien bardiensten, zorgen voor een gezonde maaltijd of werken tijdens de evenementen. Het is een mooie diverse club! In deze rubriek stellen we iedere keer een van deze fantastische mensen aan jullie voor. Deze editie komt Dick aan het woord!

Stel je zelf even voor!
Hoi ik ben Kydon Bremmer, Bosschenaar in hart en nieren, fanatiek en energiek persoon. Mijn hobby’s zijn feesten organiseren en muziek maken. Wat voor muziek maak je? Ik maak onder andere Tekno, hardcore, terror en speedcore.
Produceer je zelf? Ja, ik produceer vanuit huis. Maar ik zit ook aangesloten bij radio groep UMX. Daar doen we elke week live uitzendingen.

Hoe ben je bij WSC terecht gekomen?
Via Ron Sleegers. Hij is al langer bar vrijwilliger bij WSC en een goede vriend van me. Ik hoorde van Ron dat ze nog mensen zochten voor achter de bar.
Waarom wilde je dan juist bij WSC gaan werken? Ik heb zelf vroeger gebmxt. WSC organiseert veel leuke evenementen en extreme sports trekken me heel erg. Daarnaast vind ik het leuk om onder de mensen te zijn en mensen te helpen.

Wat is je functie bij WSC?
Ik ben begonnen als barmedewerker. Ik stond elke woensdagmiddag achter de bar. Nu ben ik overgestapt naar evenementen organisatie voor World Skate Center. Daar ligt nu mijn focus, maar ik blijf ook nog wel bardiensten draaien.
Wat vind je leuk aan deze functie? Ik vind het leuk om met mensen nieuwe concepten uit te werken en ze te helpen een mooi event neer te zetten. Ik ben heel open minded, sta altijd open voor nieuwe ideeën. Met mijn ervaring in de events, hoop ik een mooi steentje bij te dragen aan WSC.

Hoe vaak sta je zelf nog op een skateboard?
Ik ben geen skateboarder, maar als ik het zo zie in WSC begint het wel te kriebelen. BMXen zou ik sowieso wel weer een keer willen doen. Dat is al ff geleden, maar zou ik wel vet vinden.

Waarom is het belangrijk dat Den Bosch een skatepark heeft?
Een skatepark is echt nodig voor de skaters en is een perfecte ontmoetingsplek voor skaters om samen te komen. Er is ook veel creativiteit die ze bij WSC kwijt kunnen, in het skaten zelf, in de muziek of kunst en in eigen events.
Skaten wordt ook belangrijker. Scholen komen nu naar WSC om te skateboarden als gymles. Dat vind ik echt gaaf.
WSC is gewoon een mooie plek om samen te komen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren.