Category: Interview, Vrijwilligers

World Skate Center is niet mogelijk zonder de inzet van ongeveer 80 vrijwilligers! Zij zijn onder andere actief in het bouwteam, draaien bardiensten, zorgen voor een gezonde maaltijd of werken tijdens de evenementen. Het is een mooie diverse club! In deze rubriek stellen we iedere keer een van deze fantastische mensen aan jullie voor. Deze editie komt Dick aan het woord!

Stel jezelf even voor:
Ik ben Dick, ik ben 21 jaar oud en ik skate veel. Daarnaast werk ik in de zorg bij Cello, daar ben ik woongroepbegeleider.

Hoe ben je bij WSC terecht gekomen?
Vroeger toen ik nog inline-skate ben ik al een paar keer in WSC geweest, daardoor ben ik met het skateboarden in aanraking gekomen en merkte ik dat ik het veel leuker vond om te doen. Tussendoor ben ik er even mee gestopt maar het begon toch weer te kriebelen en sinds mijn achttiende ben ik niet meer weg geweest hier.

Wat is je functie bij WSC?
Ik ben een barmedewerker, dit ben ik gaan doen omdat ik zo ook iets voor het park terug kon doen en merkte dat het vooral erg gezellig was!

Skate je zelf ook?
Zoals ik al eerder aangaf skate ik zelf dus ook  en ik vind het nog steeds enorm leuk om te doen en zou er ook nooit mee willen stoppen. Wedstrijden zijn niet mijn ding, want ik doe het echt voor mijn plezier en hou niet van de prestatiedruk van wedstrijden. Ik heb namelijk ook geen ambitie om met grote wedstrijden mee te doen, maar een kleintje op zijn tijd kan wel. Ik skate het liefst rails en quarters en mijn favoriete truc is een backside heelflip.

Waarom is het belangrijk dat Den Bosch een skatepark heeft?
Omdat de jeugd zo een plek heeft om naar toe te gaan. Je kan hier ook in de winter blijven skaten wat buiten niet kan. Zo kunnen jongeren ook mensen met dezelfde interesses ontmoeten en samen de sport beoefenen.