Menu

World Skate Center is: Franklin

Category: Vrijwilligers

World Skate Center is niet mogelijk zonder de inzet van ongeveer 80 vrijwilligers! Zij zijn onder andere actief in het bouwteam, draaien bardiensten, zorgen voor een gezonde maaltijd of werken tijdens de evenementen. Het is een mooie diverse club! In deze rubriek stellen we iedere twee weken een van deze fantastische mensen aan jullie voor. Franklin is deze keer aan de beurt! 

Stel jezelf even voor:
Ik ben Franklin, ik ben 19 jaar oud en mijn lievelingsdier is een KorsKonijn. Ik werk bij Skatestore Den Bosch.

Hoe ben je bij WSC terecht gekomen?
Ik liep samen met mijn tweelingbroertje Jimmy bij de arena in de stad hier en toen heeft Mark ons een flyer gegeven van het oude park. Vervolgens zijn we daar naar toe gegaan een begonnen met skateboarden. Dat was op 19 mei 2007, de opening van het park. Ik moet ergens de flyer nog hebben liggen!

Wat is je functie bij WSC?
Van alles, ik zit onder andere in het skateteam. Daarmee gaan we naar wedstrijden en geven we demo’s. Daarnaast geef ik skatelessen en help ik met klussen. In deze zomerstop zijn we een nieuwe hip in het park aan het maken.
Ook spring ik weleens bij achter de bar.

Skate je zelf ook?
Ja, nu bijna 10 jaar. Het is een interessante sport voor zowel jong als oud. Mijn favoriete truck is een nollie inward heelfip revert. Er breekt regelmatig een deck, ik ben gestopt met tellen rond de 30..  Mijn ernstigste blessure is dat ik mijn achillespees ooit heb gescheurd, toen ik een blunt maakte, toen lande ik met mijn voet achter mijn board.

Waarom is het belangrijk dat Den Bosch een skatepark heeft?
Sowieso om de jeugd van de straat af te houden. Als WSC er niet was zou ik zelf een skatepark bouwen. Het is voor mij een uitlaatklep, ontspanning!