Menu

World Skate Center is: Jolanda

Category: Vrijwilligers

World Skate Center is niet mogelijk zonder de inzet van ongeveer 80 vrijwilligers! Zij zijn onder andere actief in het bouwteam, draaien bardiensten, zorgen voor een gezonde maaltijd of werken tijdens de evenementen. Het is een mooie diverse club! In deze rubriek stellen we iedere twee weken een van deze fantastische mensen aan jullie voor. Deze editie komt Jolanda aan het woord!

Stel jezelf even voor:
Ik ben Jolanda, ik heb een skatende zoon van 14 jaar, Guillermo, en woon in Heeswijk-Dinther. Mede dankzij WSC ben ik inmiddels werkzaam in de catering. Mijn vrijwilligerswerk stond goed op mijn CV! In mijn vrije tijd doe ik ook graag aan latin-dansen.

Hoe ben je bij WSC terecht gekomen?
Mijn zoon skate al een tijd bij WSC. Na de verhuizing naar de buitendijk 2 is het idee ontstaan om een kookclub te beginnen. Zowel doordeweeks als tijdens evenementen. Vooral bedoeld om de skaters een gezonde maaltijd aan te kunnen bieden en de vlucht naar de friettent te voorkomen. Inmiddels wordt er iedere woensdag en vrijdag gekookt. Het gezamenlijk eten is een groot pluspunt.

Wat is je functie bij WSC?
Ik kook sinds 3 jaar iedere woensdag en tijdens sommige evenementen zoals Newskoolfest. Daar kook ik voor de crew en artiesten. Ik heb al een aantal bekende rappers van een bord Nasi met kip voorzien. Ze komen dan achteraf mij allemaal een “boks” geven.

Skate je zelf ook?
Nee, ik doe wel graag mee met Skatin Duketown op mijn inline-skates. Dat is een tocht door Den Bosch heen met skaters, inliners en steppers.

Waarom is het belangrijk dat Den Bosch een skatepark heeft?
Skaten is een passie voor jong en oud. Geweldig is dat mijn zoon hier kan skaten. Het is gelijkertijd een warme, veilige en gezellige omgeving. Zou haast zeggen mijn tweede huis. Een grote familie waar bijna alles kan. Waar easy-going-people elkaar vinden en je heerlijk kunt ontspannen.