Menu

World Skate Center is: Matthijs

Category: Vrijwilligers

World Skate Center is niet mogelijk zonder de inzet van ongeveer 80 vrijwilligers! Zij zijn onder andere actief in het bouwteam, draaien bardiensten, zorgen voor een gezonde maaltijd of werken tijdens de evenementen. Het is een mooie diverse club! In deze rubriek stellen we iedere keer een van deze fantastische mensen aan jullie voor. Deze editie komt Matthijs aan het woord!

Stel jezelf even voor:
Ik ben Matthijs, 20 jaar oud, woon in Den Bosch. Ik game graag, liefst shooters. Mijn lievelingseten is Pizza Salami. Mijn favoriete muziekstijl is metal-core, ik draai graag Chelsea Grin.

Hoe ben je bij WSC terecht gekomen?
Ik wilde gaan beginnen met skateboarden en het leek mij leuk om mijn nieuwe passie en werk te kunnen combineren. Dat was 3 jaar geleden, bij de opening. Ik zocht een sport met een kick, die heb ik zeker gevonden!

Wat is je functie bij WSC?
Ik sta achter de bar bij het skatepark. Daarnaast loop ik nu ik even wat meer vrije tijd heb ook een aantal dagen mee. Dan help ik met het laden & lossen van de voorraad, aanvullen van de koelkasten en andere klusjes. Wat mij het meeste aanspreekt in het werken achter de bar zijn de mensen, andere types dan ik gewend was vanuit het dagelijks leven. Zeer positief!

Skate je zelf ook?
Ja, maar de laatste tijd minder vaak als aan het begin. Dat komt ook omdat mijn interesses verschuiven nu ik wat ouder ben. Maar het blijft wel zeker een van mijn hobby’s. Mijn favoriete obstakels zijn de banks. Als ik een favoriete trick moet noemen is dat de 540 kick-turn.

Waarom is het belangrijk dat Den Bosch een skatepark heeft?
Omdat voorheen de skaters overal werden weggestuurd in Den Bosch, het leek een beetje een taboe. De skaters hadden geen eigen plek waar ze hun ei kwijt konden. Daarom is het fijn dat de gemeente meegeholpen heeft om ons een plek te geven. De gezellige sfeer maakt deze plek wel uniek voor mij.