Menu

World Skate Center is: Nora

Category: Vrijwilligers

World Skate Center is niet mogelijk zonder de inzet van ongeveer 80 vrijwilligers! Zij zijn onder andere actief in het bouwteam, draaien bardiensten, zorgen voor een gezonde maaltijd of werken tijdens de evenementen. Het is een mooie diverse club! In deze rubriek stellen we iedere twee weken een van deze fantastische mensen aan jullie voor. In deze editie komt Nora aan het woord!

Stel jezelf even voor:
Ik ben Nora, 30 jaar, en ik woon in Den Bosch, ik werk op de HR-afdeling van een grote gezondheidszorginstelling. Werken bij WSC is mijn hobby en daarnaast vind ik het ook leuk om te koken en te kletsen met vrienden. Mijn lievelingseten is rode kool met hachee! Ik hou niet van sporten. Wel zwem ik graag de Zuiderplas over en weer.

 Hoe ben je bij WSC terecht gekomen?
Via Ron, die werkte hier toen al. Ik heb vroeger vrijwilligerswerk gedaan in Utopia, een cultureel jongerencentrum, en wilde opnieuw iets in de cultuur/popsector doen. Hier bij WSC vind ik de mensen waarmee ik mij verbonden voel. Ook vind ik het belangrijk dat deze plek voor de skatende jeugd kan blijven bestaan. Ik vind het prettig om sociale initiatieven te ondersteunen en daar ook aan bij te dragen. Voor een bruisend Den Bosch dat ook aantrekkelijk is voor mijn generatie.

Wat is je functie bij WSC?
Ik ben evenementen-coördinator in de staf, werk achter de bar, kook voor de kookclub en dweil ook vaak ’s nachts te vloer. Dat doe ik nu sinds begin 2015. Ik vind de sociale contacten heel erg leuk, en het gevoel dat ik in mijn vrije tijd iets bijdraag aan het uitgaansleven in mijn stad voor een specifieke doelgroep. Ook ontmoet ik vrienden bij WSC en heb ik hier nieuwe gemaakt.

Skate je zelf ook?
Nee. Ik ben absoluut niet sportief. Wat mij wel aantrekt zijn de dansavonden en het organiseren van evenementen waaronder soms ook skate-evenementen. Zo ben ik bezig met de European Halfpipe Competition, erg leuk.

Waarom is het belangrijk dat Den Bosch een skatepark heeft?
Het is een unieke plek omdat er een indoor-halfpipe is, die zijn er niet veel in de buurt, de enige in Nederland zelfs! En het zorgt ervoor dat de nogal verspreide skate-community een plek heeft om samen te komen. Ik vind het belangrijk dat alle subculturen in een stad of gemeenschap een plek hebben waar ze zichzelf kunnen zijn en hun creativiteit tot uiting kunnen laten komen.