Menu

World Skate Center is: Ron

Category: Vrijwilligers

World Skate Center is niet mogelijk zonder de inzet van ongeveer 80 vrijwilligers! Zij zijn onder andere actief in het bouwteam, draaien bardiensten, zorgen voor een gezonde maaltijd of werken tijdens de evenementen. Het is een mooie diverse club! In deze rubriek stellen we iedere twee weken een van deze fantastische mensen aan jullie voor. Ron Spierings trapt af.

Stel jezelf even voor:
Ik ben Ron, 28 jaar oud en ik ben sinds een maand docent “applicatie ontwikkelaar” aan het Koning Willem I college. Ik geef les aan toekomstige software ontwikkelaars. Dat doe ik vier dagen in de week. Een dag in de week heb ik om andere zaken, onder andere voor het skatepark, te doen. Afgelopen anderhalf jaar ben ik software developer geweest bij het web bureau “Raak ICT” in Den Bosch. Daarnaast heb ik de hobby van het DJ-en opgepakt, wat aardig loopt. Hierdoor sta ik komende zomer al op een paar mooie festivals.

Hoe ben je bij World Skate Center terecht gekomen?
Ik ben gaan skaten in het oude kraakpand op de Moeskampweg. Daar moesten ze weg en toen hoorde ik dat ze gingen heropenen aan de Ertveldweg. In die tijd verhuisde ik zelf ook naar Den Bosch en een jaar na de opening daar, begon ik als vrijwilliger met bardiensten op de zaterdagochtend. Dat betekende dat ik met een kater iedere ochtend op zoek moest naar de sleutel die telkens ergens anders lag. Meerdere malen heb ik Stijn (toenmalig coördinator) uit zijn bed mogen bellen om het park te kunnen openen. Op de Ertverldweg heb ik destijds ook de allereerste miniramp contest gewonnen! Dat was tevens qua skateboarden ook meteen mijn hoogtepunt. Waarom juist hier? Dit is veruit de leukste en vrijste club van Den Bosch, een bont gezelschap aan figuren die ik heel erg mag. Ik heb dat op andere plekken nog nergens gevonden als hier. Ook skate ik nog steeds graag, dus dan is de combinatie perfect!

Wat is je functie bij WSC?
Ik ben langzaamaan tot staflid gebombardeerd en nu coördineer ik de sportevenementen. Dit betekent dat ik het organiseren van (skate)events plan en coördineer. Daarnaast draai ik nog steeds bardiensten en help ik sporadisch mee met het bouwteam. Ook organiseer ik de “Bring your own vinylavonden”, waarin mensen hun eigen vinylplaten mogen meenemen, en deze ook (op onze eigen apparatuur) mogen draaien. Dit loopt eigenlijk heel erg goed!

Hoevaak sta je zelf nog op het skateboard?
Ik skate zelf nog steeds wekelijks, maar vind wel dat ik meer mag skaten. Het vetste object voor mij is natuurlijk de miniramp. Doordat deze nu naar boven is verhuist, kan ik eindelijk weer los gaan! Daarnaast rij ik tegenwoordig samen met Sascha van tijd tot tijd in de vert! Dit is een serieuze en andere tak van het skaten. Ik heb een tijd geleden een aardige hersenschudding opgelopen in dat ding, dus daar was ik even van bekoeld, maar nu begint het weer te kriebelen! Mijn vetpens begint aardig groot te worden, dus ben van plan om door meer te skaten deze wat weg te trainen.

Waarom is het belangrijk dat Den Bosch een skatepark heeft?
Een skatepark geeft een plek aan jongeren die vaak op andere plaatsen wat meer problemen hebben met een plek te vinden. Daarnaast geeft de aanwezigheid van een skatepark de sport “skateboarden” een flinke boost. Als je ziet hoeveel generaties aan skateboarders hier al opgegroeid zijn, dan merk je pas hoeveel impact een skatepark heeft op de skatescene.