Menu

World Skate Center is: Spencer

Category: Vrijwilligers

World Skate Center is niet mogelijk zonder de inzet van ongeveer 80 vrijwilligers! Zij zijn onder andere actief in het bouwteam, draaien bardiensten, zorgen voor een gezonde maaltijd of werken tijdens de evenementen. Het is een mooie diverse club! In deze rubriek stellen we iedere twee weken een van deze fantastische mensen aan jullie voor. In deze editie; Spencer!

Stel jezelf even voor:
Ik ben Spencer Veltman, 42 jaar en ik kom uit Den Bosch. Ik heb een lieve vrouw en 2 lieve kinderen en ik skate al behoorlijk lang. In het dagelijks leven ben ik microbiologisch analist in het Radboudumc in Nijmegen. Mijn lievelingseten is Pizza Quatro Fromaggi!

Hoe ben je bij World Skate Center terecht gekomen?
Ik ben bij WSC terecht gekomen door Stijn Dunnewijk. Na jarenlang buiten te hebben geskate was het erg fijn dat Den Bosch uiteindelijk een binnenpark kreeg. Ik skate al vanaf mijn 16e, 26 jaar al dus! Ik hoop het nog tot op mijn 85e te doen!

Wat is je functie bij WSC?
Ik kwam altijd als betalende bezoeker, totdat Stijn vroeg of ik vrijwilliger wilde worden. Na even nadenken ben ik op woensdagmiddag bardiensten gaan draaien. Dat is nu ongeveer een jaar of 5 geleden. Tegenwoordig zit ik in het bouwteam en houd ik mij bezig met sociale media. Daarnaast ga ik volgend jaar mei een vet evenement organiseren, maar dat blijft nog even een verrassing! Het is hier altijd gezellig en ik vind het belangrijk om de kids hier te enthousiasmeren om te gaan skaten.

Skate je zelf ook?
Jazeker! Zoals eerder genoemd al 26 jaar inmiddels. De 360 boneless  is momenteel een van mijn favoriete truckjes. Mijn grootste irritatie aan het skaten op straat is dat iedereen altijd standaard riep “breek je nek voorzichtig” of “doe eens een truckje”.

Waarom is het belangrijk dat Den Bosch een skatepark heeft?
Het is een goede accommodatie voor jonge skaters. Het is voor de kids gewoon belangrijk dat ze niet alleen op straat skaten, en hout valt zachter dan beton! Wat het skatepark een unieke plek maakt is dat het in Den Bosch is en een gezellige plek waar ik mij thuis voel! Veel bekenden, iedereen kent elkaar!